Denna cheesecaken gjorde jag förra helgen, och den är supersmaskig och jättelätt att göra. Tänkte göra en till ikväll också :p
Citroncheesecake på pepparkaksbottenIngredienser:
8-10 bitar
200 g pepparkakor
75 g smör
Fyllning:
4 dl Crème fraiche
1/2 dl strösocker
1 msk pressad citron
3 ägg
finrivet skal från citron
Garnering:
Bär av något slag (jag tycker hallon är godast)
Så här gör man:
Sätt ugnen på 175°. Krossa pepparkakorna i en matberedare eller med mortel. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna. Tryck ut degen i botten på en smord form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Ställ botten kallt medan du gör fyllningen. Vispa samman Crème fraiche, socker, pressad citron, citronskal och ägg till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i 175° i ca 20-25 minuter, smeten ska ha stelnat. Serveras kall med bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar